Huvemol vof

Huisartsenpraktijk Huvemol  is een gedeconventioneerde praktijk die bestaat uit drie artsen (Dr Frank, Dr Sofie en Dr Ellen) en 2 praktijkassitentes (Ilse en Esma)

-        nieuw -telefonische consultatie  - nieuw: om het aantal covid besmettingen terug te dringen, kan u nu ook een telefonisch consult aanvragen. U geeft uw gegevens in op het blokje telefonisch consult  en wij bellen u in de loop van de dag op . Op deze manier hoeft u niet zelf te bellen. Indien de arts het nodig acht kan hij u  adviseren om langs te komen  of om naar een triage punt te gaan . 

-        Praktijkafspraak : Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend organiseren we speciale praktijkafspraken enkel voor nuchtere bloedafname.  Door middel van een vlot carrouselsysteem wordt je dossier geoptimaliseerd , enkele vaste medische parameters gechekt, bloed geprikt en de nodige chronische medicatie verlengd. Deze afspraken dienen enkel voor opvolging en worden door de praktijk als team uitgevoerd. Gelieve hiervoor een afspraak te maken ofwel telefonisch ofwel online op de daarvoor voorziene tijdstippen.

-        Psychologisch  consult , EKG ( cardiogram) en spirometrie (blaastest) worden niet meer uitgevoerd tijdens de normale consultaties maar enkel op speciaal daarvoor voorziene momenten.  Deze langere afspraken zijn ook meer aangewezen voor het bespreken van psychologische problemen . Op die manier kunnen we wat meer tijd uittrekken dan tijdens de normale consultatie uren.  In de nabije toekomst hopen we ons team te versterken met een vaste psychologe. 

-        Acute kind afspraken : speciaal voor de kinderen voorzien we dagelijks voorbehouden  afspraken voor plots zieke kindjes. Deze afspraken kunnen enkel op de dag zelf geboekt worden en dienen enkel voor  korte/dringende consultaties

-        Huisbezoeken dienen enkel voor heel zieke patiënten of mensen die zich onmogelijk kunnen verplaatsen naar de praktijk. Gelieve deze voor 9u30 aan te vragen.

-        Telefonisch halfuurtje : elke werkdag  maar niet op woensdag

                                                     Frank: 11u-11u30 

                                                     Sofie 11u30-12u. 

                                                    Ellen  12u -12u30 

Tijdens dit halfuurtje kan je kort bellen, rechtstreeks naar de arts, voor het opvragen van resultaten of een andere korte vraag. Gelieve dit bewust kort te houden want vaak moeten patienten lang wachten om binnen te geraken.   Voor uitgebreide vragen of uitleg  kan je steeds een afspraak boeken.

-        Bereikbaarheid: Het telefoonnummer waarop u de praktijk kan bereiken is : 09/369.74.96 . Wij zijn bereikbaar vanaf 8u ’s ochtends. In de namiddag is er niet steeds iemand aanwezig in de praktijk en kan u voor dringend gevallen ons bereiken op gsm 0498110973. De website blijft zoals vanouds www.huvemol.be. Daarop vindt u alle informatie rond de praktijk terug, evenals de online agenda.

Afspraken

U kan een afspraak maken via de website of telefonisch
 via het vaste nr 09/3697496 tss 08.00 en 11.00
 via de website www.huvemol.be 24/24 

's Avonds wordt u steeds doorverwezen naar de dr van wacht te bereiken op wachtdienstnr 093660966

 

Huisbezoeken

Huisbezoeken worden enkel uitgevoerd  om strikt medisch redenen of bij urgente situaties. In alle andere gevallen zal je gevraagd worden om zelf naar  de consultatie te komen . Huisbezoeken zijn immers tijdrovend en vaak onpraktisch 

 Om praktische redenen worden ze best aangevraagd voor 10.00. Tijdens drukke perioden  kunnen we niet garanderen dat het huisbezoek dezelfde dag uitgevoerd wordt.Afspraken op de consultatie gaan immers altijd voor, waardoor huisbezoeken kunnen opschuiven.

Huisbezoeken op afspraak of met tijdsvoorwaarde zijn onmogelijk. Ze leggen immers een enorme druk op uw arts wat diens gezondheid niet ten goede komt.

 

Wat verwachten we van u?


1)   Je maakt een afspraak per persoon , 2 personen = 2 afspraken.
2)   Afhankelijk van het soort afspraak dat je boekt , wordt er  5min,10 min, 15 min of 30 min voorzien per afspraak, gelieve u hieraan te houden , zoniet moet iedereen die na jou komt langer wachten.
3)   Gelieve steeds uw ID-kaart  mee te brengen
4)   er worden geen vrije consultaties meer gedaan
5)   Maak tijdig een afspraak, indien mogelijk, via internet.
6)   Beperk het aantal telefoongesprekken. Deze zijn vaak heel storend voor  de lopende consultaties.
7)   Gelieve huisbezoeken aan te vragen voor 10.00 u , zoniet kunnen wij niet meer garanderen dat het huisbezoek diezelfde dag nog wordt uitgevoerd.
8)   Beperk de duur van een telefoongesprek, de arts is meestal een consultatie aan het doen tijdens uw gesprek en andere personen luisteren dus ongevraagd mee. Voor vragen aan de arts zelf, belt u enkel tijdens het telefonisch  halfuur

Op deze manier hopen we u beter en efficiënter kunnen helpen.

Dr Frank   Dr Sofie  Dr Ellen